20 Δεκ 2012

Ο καιρός γαρ εγγύς


Ακόμα μια φορά αύριο οι αφελείς θα διαψευσθούν περιμένοντας την… συντέλεια. Αμφιβάλω όμως αν αύριο νιώσουν ντροπή για την αφέλειά τους. Από την επομένη άλλο στόχο θα βάλουν περιμένοντας πάλι αυτό που οι άλλοι, εμείς οι θνητοί, αδυνατούμε να προβλέψουμε. Αν θα δείτε τους προφήτες αυτούς, εύκολα θα τους αναγνωρίσετε… οι προφητείες τους τρέχουν από τα μπατζάκια τους και μας πνίγουν με τη βλακεία τους!
O A. Wolden στον πρόλογο του βιβλίου του «Οι Μεγάλες Προφητείες» γράφει «οι προφητείες μας προειδοποίησαν πολύ καλά. Αν πρόκειται να αποφύγουμε τα φοβερά συμβάντα που προβλέφτηκαν πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας». Δεν θα έπρεπε λοιπόν με την ίδια λογική κι εγώ να ρωτήσω, αν όσα προβλέφθηκαν και δεν επιβεβαιώθηκαν δεν θα πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να αλλάξουμε τον εαυτό μας; Πόσοι είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό;
Αν σας πω κανένας…
Δεν ξέρω πόσο συμφωνείτε, μα ο άνθρωπος φαίνεται να χάφτει πολύ εύκολα το ψέμα ενώ την αλήθεια με μανία αποστρέφεται!
Αν σε κοροϊδέψουν μια φορά, ίσως είσαι δικαιολογημένος. Αν δυο, είσαι αφελής. Αν τρεις… ε τότε, φίλε μου, σημαίνει έχεις πρόβλημα μεγάλο.
Λοιπόν τους ιδεαλιστές τους κοροϊδεύουν χιλιάδες χρόνια κι ακόμα δεν είπαν «για στάσου… τι συντέλεια, τι Δευτέρα Παρουσία και «ο καιρός γαρ εγγύς» και τρίχες κατσαρές…»

Από τους παραινετικούς λόγους των Ιουδαίων ότι σύντομα θα νικήσουν όλους τους εχθρούς της γης και θα κατακτήσουν τον κόσμο σαν πραγματικοί «Υιοί του Θεού» μέχρι τους παραινετικούς ηθικούς κανόνες των χριστιανών, εν όψει της συντέλειας του κόσμου, ο Θεός δεν έπαψε με το στόμα των προφητών να μιλά. Μιλώντας, προτρέποντας και απειλώντας, μάλλιασε η γλώσσα του να μας λέει ότι «ο καιρός γαρ εγγύς» και ότι η γενεά αυτή δεν θα παρέλθει μέχρι όλα αυτά να επιβεβαιωθούν, αραδιάζοντας στους αιώνες τερατώδεις συντέλειες που καμιά τους δεν επιβεβαιώθηκε. Φαίνεται παρήλθε και ο χρόνος που η πλαστογραφία των «ιερών κειμένων» χάλκευε την ιστορία και προσηλύτιζε  τους αφελείς σκορπώντας φόβο και ελπίδα.

Ο φόβος και η ελπίδα είναι οι δυο θεμελιώδεις κολώνες πάνω στις οποίες οι επιτήδειοι εύκολα κτίζουν ψεύτικες προσδοκίες. Ψέμα και απάτη!
Φαίνεται απίστευτο: κανένας πιστός ακόμα δεν θίχτηκε; Η πίστη, το ξέρουμε, δεν κλονίζεται γιατί στηρίζεται στην αφέλεια των πιστών.
Μάγοι, τσαρλατάνοι, αστρολόγοι, προφήτες και μελλοντολόγοι, πλουτίζουν με την αφέλεια των πιστών.
Το ψέμα δεν το καταδικάζουμε, αντίθετα έγινε πια συνήθεια και τρόπος ζωής. Δεν χρειάζονται πια «ιερά βιβλία» για να πειστούν οι ιδεαλιστές για την αυθεντία των γραφών. Αρκεί και ένας αγράμματος τσαρλατάνος για να πειστούν όλοι ότι «ο καιρός είναι κοντά». Απορώ, δεν βαρέθηκαν το ψέμα… ως πότε θα επιτρέπουν στον κάθε αδαή να τους κοροϊδεύει… Πότε θα θιχτεί η αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών και θα κυριαρχήσει η λογική τους;

Διαβάστε εδώ μια ανάρτηση που έκανα για το ίδιο θέμα πριν τρία ακριβώς χρόνια.

Αύριο περιμένουν την Μεγάλη Συντέλεια. Χρόνια την διατυμπάνιζαν και να, η μέρα έφτασε!
Δεν συνηθίζω να βρίζω, όμως σήμερα θα το κάνω. Αρκετά περίμενα μήπως κι αυτή η αναμονή της συντέλειας επιτρέψει κάποιους να απεμπλακούν από τη βλακεία.
Ζώα, ε ζώα ξυπνήστε έστω την ύστατη στιγμή. Αύριο θα επιβεβαιωθεί πόσο αφελείς και βλάκες είστε. Αποκηρύξτε την ηλιθιότητά σας γράφοντας δυο λέξεις εδώ, που τόσα χρόνια σας εξαπατούσαν και σας δούλευαν ψιλό γαζί!
Αν τολμάτε να παραδεχτείτε ότι, για μια φορά ακόμα, διαψευσθήκατε κάντε το τουλάχιστον τώρα, γιατί σε λίγα χρόνια πάλι κάποια συντέλεια θα περιμένετε και θα έχετε ξεχάσει πόσο γελοίοι είστε!

Άτομα σαν και σας, ανόητα μέχρι αηδίας, έπρεπε να συμβολίζονται με τον γάιδαρο.
Δεν είναι τυχαίο που στην αρχαιότητα οι Ιουδαίοι ιερείς λάτρευαν το θεό τους με το σύμβολο του «όνου», σύμφωνα με τον Απίωνα και οι Έλληνες σύμφωνα με τον Διόδωρο τον Σικελιώτη και τον Τάκιτο, ονόμαζαν τους Ιουδαίους ονολάτρες!
Γιατί σαν ανόητοι παραδοθήκατε και σεις σε άλλους ανόητους και βλάκες που σας πήραν τα μυαλά με τα ψευτογκαρίσματά τους!
Ντροπή δεν είναι να υποτιμάτε τόσο πολύ το νου σας; Και δεν αναφέρομαι μόνο στους Ιουδαίους, αλλά και στους Χριστιανούς και στους Ισλαμιστές αφού κοινό βιβλίο έχετε.

Εδώ κολλάει μια παραπομπή από το βιβλίο μου «Η Κτηνωδία της Αγιότητας» που έγραψα από το 1998 ακόμα. Σας την παραθέτω.
«Ας αντισταθούμε στα γκαρίσματα των ψευτοδιδασκάλων, που αυτοχρίστηκαν φωτισμένοι και τα «ξέρουν όλα»...
Τραβήξτε τα χαλινάρια συνάνθρωποι, πριν μας οδηγήσουν στην άγνοια και την απόγνωση με τα ανόητα κηρύγματά τους!
Σταθείτε όρθιοι μπροστά στους ψευτοπνευματικούς Πενθείς με τις χοντρές κοιλιές, με δυνατή διάνοια, σαν σύγχρονοι Ακήτες!
Μη δένεστε στο κατάρτι τρομαγμένοι απ’ τις φιλήδονες Σειρήνες της ζωής, ούτε να ξελογιάζεστε σε λωτό-νησιά απολαύσεων, ξεχνώντας τον Σκοπό σας!
Αρπάξτε τις Σειρήνες στο καράβι της ζωής σας και κινήστε όμορφα και σβέλτα στην Ιθάκη του Σκοπού σας!
Μη σκοτώνετε καμιά σας επιθυμία, όσο ο Σκοπός φωτίζεται απ’ την θέλησή σας.
Η θέλησή σας, ας ενισχυθεί απ’ την ενορατική ικανότητα του νήματος, που απλώνεται αδιάκοπα στην διάρκεια της λαβυρινθώδους ζωής σας.
Για τον καθένα υπάρχει μια Αριάδνη κι έχουμε χρέος να την αγαπήσουμε, να την ερωτευθούμε! Είναι η Γνώση, η Σοφία, που όσες φορές και να «πεθάνει», πάντα θα ανασταίνεται, γιατί είναι Αθάνατη, γιατί η Γνώση και η Σοφία, δεν πεθαίνουν ποτέ, παρόλο που πεθαίνει αυτός που την γεννά! Ο Διόνυσος, ο εραστής της Αριάδνης, δεν πεθαίνει ποτέ! Μένει πάντα νέος»

Όσο είμαι κόσμιος ακόμα, έχω την εντύπωση πως πρέπει να κλείσω.
Ας το γράψω κι εγώ μια φορά: Ο Καιρός γαρ εγγύς! Με την έννοια ότι αύριο 21/12/2012 θα είναι μια μέρα όπως οι άλλες: «Παρασκευή, κοντή γιορτή»!
Η μόνη διαφορά θα είναι ότι άλλη μια φορά θα διαψευστείτε δείχνοντας πόσο αφελείς είστε.

Στις 6 του Γενάρη το blog αυτό θα «κλείσει» τον κύκλο του με έναν απολογισμό για τα τελευταία 5 χρόνια που είχαμε συνδιαλεχθεί!
Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και… μακροημέρευση, γιατί έχουμε να περάσουμε ακόμα… πολλές συντέλειες! Συνεχίστε να ψηφίζετε μνημόνια και έχετε να δείτε συντέλειες και καταστροφές…

14 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Τι ώρα θα'ναι η συντέλεια είπαν??
Γύρω στις 12.30, να κοιτάξω να'μαι σε καλή φάση:))
Πλάκα-πλάκα πολλοί έβγαλαν τρελά λεφτά μ'αυτήν την υπόθεση και'μεις σαν μακάκες δεν εκμεταλευτήκαμε την ευκαιρία!
Πως δεν το σκέφτηκε ο Στουρνάρας το σαΐνι μας να ορίσει σίγουρο μέρος την Τήνο με την Παναγιά (μεγάλη χάρη της)να χεστούμε στο τάληρο και να γλιτώσουμε το χρέος?
Μα όνομα για υπουργό οικονομικών τι περίμενες!

Η γελοιογραφία όλα τα λεφτά:))
Ελπίζω μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ΑΘεία ν'ανοίξει νέος κύκλος με την άλλη πιο καθημερινή σου πλευρά!



Χαρούμενες και ξένοιαστες γιορτές εύχομαι!

Μιχάλης Κ είπε...

1) Ἡ γελοιογραφία μου θύμισε ἕνα ἀνέκδοτο.
Πάει κάποιος στόν σεξολόγο καί τοῦ λέει:
-Γιατρέ ὅταν βλέπω ἄλογο ἐρεθίζομαι.
-Θηλυκό; ρωτάει ὁ γιατρός.
-Ναί, λέει ὁ ἄλλος, ἀνώμαλος εἶμαι;

2) Ἐγώ ξέρω πότε θά γίνει ἡ συντέλεια. Ὅταν θά βγάλεις τόν μετριασμό τῶν σχολίων!

Άθεος είπε...

Χωρίς νόημα πια η ώρα της… συντέλειας zoyzoy.
Όσο για την διαπίστωσή σου ότι κάποιοι γίνονται πλούσιοι από την αφέλεια των πολλών, αυτό δεν ήταν καινούριο, ενώ πρέπει να ξέρεις ότι και οι θρησκείες στην ίδια κατηγορία βρίσκονται, γι αυτό γεννιούνται και εκεί οι ίδιες προϋποθέσεις όπου οι επιτήδειοι πλουτίζουν από τους αφελείς! Είναι τόσο απλό να το αντιληφθεί κανείς: Όπου σου πουλάνε την ελπίδα όπου χωρίς την ανθρώπινη δυνατότητα και την προσωπική σου προσπάθεια μπορείς να απολαύσεις αγαθά από αυτούς που έχουν την «παντοδυναμία» και τους πίστεψες, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα εκμεταλλευτούν την αφέλειά σου και οι επιτήδειοι θα κερδίζουν όσο εσύ βιώνεις την πνευματική σου κατάπτωση!
Ο Στουρνάρας λοιπόν έχει απλά το όνομα, όμως ο λαός που τον ψήφισε έχει τη χάρη!
Και όσο υπάρχουν στουρνάρια, μια ζωή θα υποφέρουν γιατί εναποθέτουν την ελπίδα τους σε κείνους που σαν επάγγελμα διάλεξαν να «δουλεύουν ψιλό γαζί» τους αφελείς.

Άθεος είπε...

Μιχάλη, καμιά σχέση δεν είχε η γελοιογραφία με το ανέκδοτό σου. Πες ότι δεν είχες τίποτα να γράψεις και απλώς ήθελες δημόσιες σχέσεις να κάνεις…!
Όσο για την επόμενη συντέλεια, να είσαι σίγουρος ότι ο μετριασμός σχολίων θα βγει… νωρίτερα και από την πιο κοντινή παραμονή της συντέλειας.
Πότε θα είναι η κοντινότερη; Δεν το έμαθες;
Στις 11 Ιανουαρίου 2013 ορισμένοι συγγραφείς περιμένουν έναν παγκόσμιο κατακλυσμό.
Η δεύτερη «επικίνδυνη» ημερομηνία του 2013 είναι τον Μάιο. Η θεωρία αυτή έχει να κάνει με την αντιστροφή των πόλων της Γης. Σύμφωνα με την Αμερικανική Αρχή Ατμόσφαιρας και Ωκεανών, τον Μάιο πρόκειται να σημειωθεί ένα ηλιακό μέγιστο, δηλαδή ο Ήλιος θα βρίσκεται στο μέγιστο σημείο του κύκλου που διανύει ανά 11 χρόνια. Με την ηλιακή δραστηριότητα να χτυπάει «κόκκινο», οι επιπτώσεις στον πλανήτη μπορεί να είναι «καταστροφικές» λένε οι «ειδήμονες» και ελπίζουν να βγάλουν λίγα χρηματάκια ακόμα, όσα τους ξέφυγαν από την… χθεσινή συντέλεια!

Κατάλαβες zoyzoy… και συ Μιχάλη… η βλακεία είναι ακατανίκητη! Δεν καταλαβαίνει ούτε ήττες, ούτε γελοιοποίηση, γιατί είναι τόσο γελοίοι που την γελοιότητα φαίνεται να την έχουν καμάρι!

Άθεος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΦΕΛΕΙΣ: Δείτε εδώ πού φτάνει η βλακεία των πιστών! Προκειμένου να βρουν δουλειά κάνουν τάματα σε… αγίους πληρώνοντας από τα λιγοστά λεφτά που έχουν για την επιβίωσή τους: Κάνουν τάματα για να βρουν δουλειά
Η ηλεκτρονική εφημερίδα βέβαια εδώ αναφέρεται μόνο στους λίγους επιτήδειους που προσπαθούν να κάνουν καμιά αρπαχτή κι όχι στον κύριο εκμεταλλευτή της συνείδησης, την επίσημη εκκλησία του κράτους, που με την ανοχή της κυβέρνησης διαπαιδαγωγεί συνειδήσεις στα σχολεία των παιδιών σας.
Όλοι αυτοί οι πιστοί της αφέλειας μου θυμίζουν εκείνους τους πανίβλακες που ψηφίζουν «Χρυσή Αυγή» για να… φύγουν οι εκμεταλλευτές! Πώς; Δέρνοντας φτωχούς, αδύναμους και ξένους, αντί για πλούσιους, δυνατούς και ντόπιους!
Ε, ρε ζώα… έχετε να τραβήξετε ακόμα πολύ κουπί στη ζωή σας πλουτίζοντας αυτούς που σας εξαθλιώνουν!

Μιχάλης Κ είπε...

1) Ἡ γελοιογραφία ἔχει σχέση (ἄσχετα μέ τίς δημόσιες σχέσεις!). Στά ζῶα ἄρεσε ἡ κοπέλα. Στό ἀνέκδοτο, στόν ἄνθρωπο ἄρεσε ἕνα ζῶο.
2) Σύμφωνα μέ κάποιο ντοκιμαντέρ οἱ γεωλόγοι βρῆκαν ἕνα «ἡμερολόγιο» ἀντιστροφῆς τῶν πόλων στίς λάβες τῶν ἡφαιστείων. Κατά τό ντοκιμαντέρ ἡ ἀντιστροφή γίνεται σέ σχεδόν καθορισμένο διάστημα καί ἡ νέα ἀντιστροφή «ὅπου νάναι συμβαίνει». Αὐτό εἶναι ἕνα θέμα. Προφανῶς ἀπό τέτοιες ἀνακοινώσεις ἁρπάζονται μερικοί καί κάνουν προβλέψεις Ἀλλά τό νά βάζεις ἡμερομηνία λήξης σέ τέτοια φυσικά φαινόμενα εἶναι τό λιγότερο ἠλίθιο.
3) Καί ἡ ἡλιακή ἔκλαμψη ἐπίσης ἐνῶ εἶναι δυνητικά ἐπικίνδυνη, κανένας φυσικά δέν μπορεῖ νά ξέρει ἄν θά συμβεῖ, πότε θά συμβεῖ καί ἄν τελικά θά μᾶς χτυπήσει.
4) Τώρα ἀπό βλάκες, πού πιστεύουν ὅτι τούς πεῖ ὁ καθένας, ὑπάρχουν ἄσωτοι.
5) Ποῦ εἶδες ὅτι ἐγώ περίμενα κάποια καταστροφή φέτος; Γιά τήν Ζουζού δέν ξέρω!
Αχά! αυτός ο μετριασΜός βγήκε εύκολος!

nicolaos demonicos είπε...

Καλημέρα, Άθεε, και... άντε πάλι! Και, ως εκ προοιμίου, μην πάρης στα σοβαρά την επίθεσή μου εναντίον σου, όπου αυτή εκδηλώνεται.
Κατηγορείς συλλήβδην τους εναγωνίως και μετ’ ευωχίας αναμείναντας την συντέλεια –η οποία, από τον πρώτο μετά την ενανθρώπηση του υιού-θεού των πτωχών τω πνεύματι, έχει συντελεσθή τουλάχιστον τέσσαρες φορές επισήμως και δεκάδες άλλες ανεπισήμως– ως αφελείς και διερωτάσαι «αν αύριο νιώσουν ντροπή για την αφέλειά τους».
Απαντώ εγώ αντ’ αυτών:
Πρώτον, οι δημιουργήσαντες το θέμα κάθε άλλο παρά αφελείς είναι. Πονηροί, απατεώνες, αγύρτες του κερατά είναι.
Δεύτερον, οι υπόλοιποι κι αυτοί δεν είναι αφελείς. Ηλίθιοι όπως ακριβώς τους προτιμούσε ο θεός-υιός του θεού τους είναι. Πτωχοί τω πνεύματι, πάμπτωχοι έως πτωχεύσαντες εντελώς και εξ αδιαιρέτου.
Και φυσικά οι πρώτοι δεν έχουν λόγο να νοιώσουν ντροπή, οι δεύτεροι γιατί; Μήπως ένοιωσαν ντροπή κατά την στροφή του αιώνος; Και τότε δεν έτρεχαν σε λιτανείες σαν τα μυρμήγκια μόλις βρεθή πηγή τροφής; Είδες ή άκουσες κανένα από αυτούς να βγαίνη και δημοσίως να απολογήται για την ηλιθιότητά του αλλά και την μετάδοση του γελοίου αυτού φόβου στα δύστυχα παιδιά του; Τα οποία συνεχίζει να κουβαλά μαζί του στα μαγαζιά των θρησκεμπόρων εκποιώντας την ψυχή τους, δηλαδή το πνεύμα τους;
Ούτε το είδες, ούτε και θα το ιδής. Διότι ο ηλίθιος δεν έχει συναίσθηση του κακού που προξενεί η ηλιθιότητά του. Και γι’ αυτό όλα καλώς είναι καμωμένα. Ακόμη κι αν αποδειχθή πέραν πάσης αμφισβητήσεως η ανυπαρξία των θεών του, ο ηλίθιος και, συνεπώς, ανεπαρκής θα βρη άλλους θεούς να παραδοθή.
Στην συνέχεια θα πω στον Α. Wolden ότι ΟΥΔΕΙΣ δύναται να αλλάξη τον εαυτό του. Τον κόσμο ίσως, τον εαυτό του αδύνατον. Ώστε δεν «πρόκειται να αποφύγουμε τα φοβερά συμβάντα που προβλέφτηκαν», διότι πώς να αποφύγης την ανθρώπινη βλακεία; Διότι πάνω στο άπειρον αυτής στηρίζονται οι διάφοροι «μάγοι, τσαρλατάνοι, αστρολόγοι, προφήτες και μελλοντολόγοι» για να πλουτίζουν αενάως.
Αλήθεια, υφίσταται φοβερώτερο «συμβάν» από την ανθρώπινη βλακεία; Παρακαλώ, αν κάποιος γνωρίζη ότι ναι, υφίσταται, ας με ενημερώση... πολύ θα χαρώ.
Μετά σημειώνεις «Απορώ, δεν βαρέθηκαν το ψέμα… ως πότε θα επιτρέπουν στον κάθε αδαή να τους κοροϊδεύει… Πότε θα θιχτεί η αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών και θα κυριαρχήσει η λογική τους;».
Απαντώ πάλι: Απορώ με σένα, Άθεε, που απορείς με αυτούς! Οι ηλίθιοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ (διότι ή έχουν πεισθεί να... γνωρίζουν ή θα πεισθούν κατόπιν εορτής) ότι όλα τούτα είναι τών ανθρώπων, προφητών ή απλώς αγίων, οι οποίοι πιθανόν δεν ερμήνευσαν σωστά την βούληση του θεού, χωρίς αυτό βέβαια να ακυρώνει την θεοπνευστία ή αγιότητά τους. «Ντάξει, δικέ μου! Ένα λάθος έκανε ο μεγάλος, ηρέμησε! Το τέλος θα έρθη με την Δευτέρα Παρουσία»... πιθανόν την Κυριακή. Κυριακή Παρουσία εννοώ.
(Συνεχίζεται)

nicolaos demonicos είπε...

(Συνέχεια)
Διότι οι πιστοί του Χριστού δεν έχουν μάθει, επειδή τους το κρύβουν τα μαύρα ράσα, ότι η Δευτέρα Παρουσία έχει συντελεσθή εδώ και 1.979 χρόνια, το πάσχα του 33 μ.Χ. Τότε που, αφού έκανε μια βίζιτα στον πνευματικό μπαμπά του, επέστρεψε και συνάντησε τους μαθητές του. Οι οποίοι πίστεψαν ότι ήταν ο ραββί τους αφού εκείνος τους έδειξε τις πληγές από τα καρφά και την λόγχη, στον δε δίδυμό του είπε «(δι)ότι εώρακάς με, πεπίστευκας· μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες». Και αφού όπου «μακάριοι=βλάκες, ηλίθιοι», παναπή «βλάκες εκείνοι που δεν είδαν και επίστευσαν». Διότι πώς θα αποκαλούσε μακαρίους (βλάκες) τους αγίους αποστόλους-μαθητές του; Αλλά πώς να δεχθή ο κυνός (σωστό!) νους ότι δεν ήσαν μακάριοι οι άγιοι απόστολοι του Χριστού; Οι οποίοι επίστευσαν αφού προηγουμένως είδαν; Διότι: «Ούσης ουν οψίας τη ημέρα εκείνη τη μιά των σαββάτων, και των θυρών κεκλεισμένων όπου ήσαν οι μαθηταί συνηγμένοι δια τον φόβον των Ιουδαίων, ήλθεν ο Ιησούς και έστη εις το μέσον, και λέγει αυτοίς· ειρήνη υμίν. και τούτο ειπών έδειξεν αυτοίς τας χείρας και την πλευράν αυτού. εχάρησαν ουν οι μαθηταί ιδόντες τον Κύριον».
Προφανές λοιπόν ότι ο Χριστός ορίζει ως «ηλιθίους» εκείνους οι οποίοι πιστεύουν αυτόν ως θεόν χωρίς προηγουμένως να έχουν ιδεί. Ή ως σημαντικό άνθρωπο. Αν βεβαίως υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο. Αυτός ή ο Σαούλ-Παύλος. Ο ιδρυτής της θρησκείας του σκοταδισμού.
Αλλά ούτε και τώρα πρόκειται να ταραχθούν τα λιμνάζοντα ύδατα της αλόγου πίστεως.
Στο κάτω της γραφής οι Μάγιας δεν ήσαν χριστιανοί, δεν ενστερνίσθησαν τον λόγο του ενός και μόνου αληθινού θεού. Αν και τους τον εγνώρισαν οι χριστιανοί. Και τους κατήχησαν σε αυτόν. Και αφού οι Μάγιας δεν τον εμπέδωσαν, οι χριστιανοί τους εμπεδοπαλούκωσαν. Και τι άλλο έμενε να κάνουν με αυτούς τους άπιστους οι μεταφορείς του λόγου του υιού του θεού; Να μην εφαρμόσουν την θεία ρήση του «πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου»; Ε; Τι άλλο να έκαμαν; Ο θεός τους το επέτασσε, όχι κανένας ανύπαρκτος πίτουρας σαν εμένα κι εσένα, Άθεε!
Να είσαι καλά, φίλε μου.

Άθεος είπε...

Ποιος είπε Μιχάλη ότι εσύ περίμενες συντέλεια; Όχι φυσικά! Βέβαια μια «Δευτέρα Παρουσία» σε ανύποπτο χρόνο, σε έχω ικανό!
Όσο για τις προβλέψεις των φυσικών φαινομένων, είναι καλό να γίνονται. Όμως η καταστροφολογία με γεύση προφητείας ή αστρολογικής πρόβλεψης την θεωρώ αφέλεια.

Άθεος είπε...

Μ’ αρέσει όταν γράφεις και εκτονώνεσαι nicola και αντιλαμβάνομαι τις ειρωνείες που εκτοξεύεις! Έδωσες πάλι τα ρέστα σου. Οι βλάκες όπως διαπίστωσες κι εσύ είναι υπέρ πάσης γελοιότητας, αφού όσο και έξω να πέφτουν, όσο και παράλογη να είναι η πίστη τους, αυτοί ακλόνητοι θα πιστεύουν μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους.
Και το χειρότερο;
Θα το έχουν και καμάρι!

Μιχάλης Κ είπε...

Τίποτε καλύτερο από μία Δευτέρα Παρουσία!
Ξαφνικά πετάγονται άγγελοι από τον ουρανό. Παίζουν με τις τρομπέτες μια εκκλησιαστική μελωδία. Μετά εμφανίζεται ο θεός και θα πάρει μερικούς (ουσιαστικά 144000) στο Παράδεισο. Οι υπόλοιποι θα πάνε στην κόλαση.
Έτσι όλα θα αποκατασταθούν αφού το όνειρο του θεού όταν έφτιαχνε τον κόσμο ήταν αυτό: πότε θα κάνει την Δευτέρα Παρουσία για να καθαρίσει με τους κακούς.
Και επ’ ευκαιρία μια ιστορία για να δεις τι παθαίνουν οι κακοί:
Πεθαίνει κάποιος και πάει στον παράδεισο. Εκεί αράζει σε ένα ωραίο μέρος με θέα, έπινε ουίσκι 100 ετών, κάπνιζε πούρα αβάνας, έτρωγε ξηρούς καρπούς και είχε για παρέα μία κοπέλα. Κάποτε τον έπιασε περιέργεια για το πώς περνάγανε στην κόλαση. Ζήτησε άδεια από τον άγιο Πέτρο να την επισκεφθεί.
Εκεί λοιπόν βρίσκει έναν τύπο αραχτό σε ένα μέρος με θέα, να πίνει ουίσκι, να καπνίζει πούρα, να τρώει ξηρούς καρπούς και να έχει και μία γυναίκα παρέα.
-Καλά, λέει στον κολασμένο, και ποια είναι η διαφορά μας;
-Άσε ρε φίλε, του απαντάει εκείνος. Οι ξηροί καρποί είναι πανιασμένοι. Το ουίσκι μπόμπα. Το πούρο άθλιο. Και αυτή είναι η γυναίκα μου!

Άθεος είπε...

Ωραία σκηνοθέτησες την «Δευτέρα Παρουσία» μόνο που δεν έγραψες ότι οι 144.000 θα είναι Εβραίοι, σύμφωνα με την εβραϊκή «Αποκάλυψη» των χριστιανών.
Όσο για το ανέκδοτο, ελπίζω να μην το δει η γυναίκα σου!

Μιχάλης Κ είπε...

Πάλι αδιάβαστος είσαι;
ΞΥΠΝΑ!
Οι 144000 δεν θα είναι Εβραίοι. Θα είναι Ιεχωβάδες!

Άθεος είπε...

Πολύ ΞΥΠΝΑ διαβάζεις. Διάβασε την "Αποκάλυψη" που διαβάζετε αμφότεροι οι χριστιανοί και θα δεις! (Αποκ. 7.4)

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5